Daržo laistymo sistemos privalumai

Pasidalinkite:

Pasaulyje vis labiau populiarėja daržo laistymo sistemos, toliau aptarsime, kokie geriausi šios laistymo sistemos privalumai.

Mažesnės vandens sąnaudos

Atsižvelgiant į dabartinius aplinkosaugos iššūkius, pirmasis ir ne mažiau svarbus automatinių laistymo sistemų privalumas yra tas, kad jos gali sutaupyti iki 50 % vandens.

Automatiškai tiekiamas tiksliai ten, kur reikia ir kada reikia, net ir karštomis vasaros naktimis, kai vanduo turi laiko prasiskverbti į dirvą ir neišgaruoja, optimizuoja augalų augimą! O už didelius žaliuosius plotus arba daržus atsakingos valdžios institucijos ypač vertina tai, kad šios sistemos sumažina sąskaitas už vandenį.

Taupomas laikas

Kaip matyti iš pavadinimo, automatinė laistymo sistema yra automatizuota, o tai reiškia, kad ji dažnai valdoma laikmačiu, kad vanduo būtų išsklaidytas sode, o namų savininkui nereikėtų būti šalia. Tai reiškia, kad daržo laistymas gali sutaupyti sodininkams daug laiko kitiems reikalams, neaukojant savo kiemo estetinio grožio ir sveikatos.

Automatizuotos laistymo sistemos labai populiarios tarp valdžios institucijų, kurios dažnai turi ribotą darbuotojų skaičių. Laistydami autonomine sistema, specialistai gali sutelkti dėmesį į vertingesnes užduotis. O tai reiškia greitą investicijų grąžą!

Vanduo

Perlaistyti augalai gali užsikrėsti ligomis. Per mažai laistomi, jie išdžiūsta. Teisingas laistymas optimizuoja augimą, bet tai dar ne viskas! Tinkamas vandens kiekis maksimaliai padidina augalo gebėjimą kaupti anglį ir vėsinti aplinką.

Dirvožemio erozija

Vasaros audrų sezono metu santykinai drėgna žemė gali užkirsti kelią potvyniams, nes sausa žemė mažiau sugeria didelius lietaus vandens kiekius audrų metu ir todėl yra labiau linkusi tekėti, o tai eroduoja dirvožemį. Automatizuotos laistymo sistemos išsaugo žemės absorbcines savybes, o tai svarbu žinant, kad gali kilti pavojus dirvožemio gebėjimui sugerti vandenį.

Piktžolė

Naudojant lašelines arba požemines automatines laistymo sistemas, augalams augti reikalingą vandenį gauna tik jų pėdos. Laistant tikslingai, piktžolės turi mažiau išteklių augti tarp augalų ir konkuruoti su jais. Kai kurie augalai gali užsikrėsti tokiomis ligomis kaip alternariozė (pomidorų juodoji dėmėtligė), jei netyčia palaistomi jų lapai.

 

Nuotolinis valdymas

Dėl automatinėse laistymo sistemose įrengtų jutiklių realiuoju laiku, nebūdami toje pačioje vietoje, galite sužinoti įvairius parametrus, pavyzdžiui, žemės drėgmę ar orus, ir atlikti tai, ką reikia, nuotoliniu būdu. Kiti indikatoriai, pavyzdžiui, srauto greičio valdikliai, galintys aptikti nuotėkį, leidžia nuotoliniu būdu diagnozuoti gedimus ir nurodo, kokius įrankius paruošti techninio vizito metu.

Automatizuotų laistymo sistemų nauda susijusi su aplinka, taip pat su žmogiškaisiais ir finansiniais aspektais, sujungiant tvaraus vystymosi pagrindus. Tačiau ypač jos yra ideali priemonė profesionaliems kraštovaizdžio tvarkytojams, kurie nuolat ieško būdų, kaip žaliąsias erdves padaryti patrauklesnes ir sveikesnes.

Norite įsirengti laistymo sistemą?
Mes pasiruošę Jums padėti!

Atliekame laistymo sistemų projektavimo, įrengimo, priežiūros paslaugas. Laistymo sistema leidžia Jums rūpintis savo daržu ir sodu patogiai.

Projektavimas pagal individualius Jūsų poreikius ir norimą laistyti teritoriją.

Susisiekite su mumis nemokamai konsultacijai užpildę formą žemiau arba
telefonu +370 6 871 4953.

    Skaitykite daugiau

    Pavyzdinės laistymo sistemas

    Pavyzdinės laistymo sistemas: Efektyvus ir Žaliavomis taupantis būdas Kas yra pavyzdinės laistymo sistemos? Pavyzdinės laistymo sistemos yra technologijos, kuriomis valdomas vandens naudojimas augalų auginime. Jos apima drėkinimo sistemų ir jų kontrolės įrangos, kurių pagalba galima taupyti vandenį ir sumažinti atliekų kiekį. Kaip pavyzdinės laistymo sistemos veikia? Pavyzdinės laistymo sistemos naudoja daugybę technologijų, kad būtų pasiektas

    Laistymo sistemos prietaisų techninė priežiūra

    Kodėl reikalinga laistymo sistemos prietaisų priežiūra? Laistymo sistemos prietaisai, tokie kaip laistytuvai, purkštuvai, filtras ir kt., yra esminiai norint užtikrinti augalų gerovę. Tiesa, kad tokia įranga yra paprasta ir efektyvi, tačiau ji taip pat yra linkusi sugesti ar sugadinti dėl nuolatinio naudojimo ir įvairių neigiamų aplinkos veiksnių. Todėl reikia atidžiai prižiūrėti laistymo sistemos prietaisus. Kaip